radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Nova donació de sang a PLF demà al matí

Nova donació de sang a PLF demà al matí

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 722 0

 

A partir de les 10 i fins les 2 del migdia, una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits serà al nostre municipi per recollir les donacions de sang corresponents a la campanya de Tardor. Cada any es fan unes 4 recollides de sang a PLF. Una al desembre, una altre al març, al juny i la de setembre.

Habitualment les reserves de sang estan molt baixes pel que cal continues campanyes de donació com la de demà a PLF o la que avui es fa a Blanes.

Cada dia s’utilitzen a Catalunya un miler de bosses de sang en intervencions quirúrgiques. Això vol dir que cada dia es necessiten unes 1000 donacions per mantenir estable el volum i la capacitat de reacció del banc de sang.

La transfusió de sang o dels seus derivats s’ha convertit en una part imprescindible en l’actual assistència sanitària. L’increment de l’esperança de vida, la creació d’unitats de medicina intensiva, i les necessitats importants i constants d’alguns malalts, abans considerats irrecuperables, fan que la demanda de sang sigui creixent.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar artificialment pel que tan sols es pot obtenir a través de les donacions altruistes.

Des d’aquesta entitat es recorda que les extraccions, que són senzilles, estan sempre controlades per professionals sanitaris.

Per poder donar sang cal ser major d’edat, tenir un pes mínim de 50 quilos, i a diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.