URGENT

1500 persones han visitat ja l’exposició de Fèlix Cardona a Malgrat

Compartiu aquesta història

Avui fa un mes que es va inaugurar aquesta exposició sobre l’explorador malgratenc, a qui se li atorga el descobriment del Salt de l’Àngel a Veneçuela.

La mostra, que es podrà visitar fins a finals d’any a les instal•lacions de l’Arxiu municipal pretén apropar la figura de Cardona als malgratencs.

En només 1 mes, ja han vist l’exposició 1500 persones, segons dades del consistori.

Ara fa 2 anys l’Ajuntament de Malgrat va comprar el Fons Cardona als seus familiars després d’un viatge a Veneçuela on viuen els descendents de l’explorador malgratenc.

El fons inclou una gran quantitat de fotografies, plànols, mapes, quaderns de viatge, documents sonors, pel•lícules, i també la seva biblioteca personal i objectes indígenes que va adquirir en els seus viatges.

L’exposició arriba després d’una exhaustiva i acurada tasca per inventariar, classificar, digitalitzar i catalogar tot el Fons Fèlix Cardona.

La mostra està dividida en 4 parts. Una primera que repassa la presència catalana a l’Orinoco. Una 2a part dedicada íntegrament a Fèlix Cardona, on un plafó repassa les seves múltiples facetes, que també van passar per explotar mines d’or o buscar cautxú. Una tercera part és un àudiovisual que es projecta de manera continuada, en el que s’escolta al propi Cardona i es veuen algunes de les filmacions realitzades a la selva. La darrera part d’aquesta mostra està formada per una exposició d’alguns dels objectes indígenes que Cardona, i especialment la seva dona Carlota Johnson, va tenir molt cura de conservar.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics