radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » 47 detinguts en la desarticulació d’un grup que es dedicava a falsificar documents de la ITV

47 detinguts en la desarticulació d’un grup que es dedicava a falsificar documents de la ITV

Estiu Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 711 0

Les policies locals de Tordera i Blanes, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, han detingut a 47 persones i imputat a 78 per la seva vinculació amb dues cèl•lues de falsificació de documents de la ITV

Les investigacions es van iniciar a finals del 2011 quan agents de la Divisió de Trànsit dels Mossos va detectar un augment del número de vehicles que circulaven amb documentació falsificada, tant a Tarragona com a Tordera, zones on operaven aquests grups.

El “modus operandi” dels detinguts consistia en oferir als tallers i comercials de compra-venda la possibilitat de passar la Inspecció Tècnica del Vehicle a aquells cotxes que presentaven problemes mecànics , o bé podrien tenir problemes per l’homologació del tunning. Per cada gestió cobraven a cada client entre 100 i 200 euros, en funció del vehicle.

Una vegada tancat el tracte, els autors col•locaven al parabrisa una etiqueta adhesiva falsa, simulant l’oficial i fins i tot signaven la fitxa tècnica amb els quilòmetres del vehicle.

En el cas del grup de Tordera, estructurat piramidalment, se’ls hi va incautar 250 etiquetes falses.

Des de la Policia volen recordar que la inspecció tècnica és una eina fonamental per acreditar el bon estat dels vehicles, i suposa una garantia de seguretat per als usuaris.

Per aquest motiu, es demana que els ciutadans que hagin passat la ITV entre el 2012 i el 2013, i que no hagin portat personalment el seu vehicle al centre oficial o creguin ser víctimes del frau, que comprovin el número del codi de barres que figura a la part posterior dels adhesius.

En el cas que coincideixi amb els que figuren al web de Ràdio Palafolls, es recomana que ho denunciïn a la comissaria dels Mossos d’Esquadra més propera, per tal d’evitar tenir alguna immobilització del vehicle en el cas que sigui detectat en un control policial.

 

 

Codis de barres fraudulents:

– 12104327

– 12774819

– 13102135

– 12266380