radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Inici » Baixa l’atur per 4t mes consecutiu amb la major davallada en 2 anys

Baixa l’atur per 4t mes consecutiu amb la major davallada en 2 anys

COMPARTEIX-HO
, / 803 0

Palafolls encadena ja quatre mesos de reducció de desocupades, amb un descens del 6’3% d’aturats al mes de juny, el que representa 53 persones que han trobat feina, és a dir, la major caiguda mensual en dos anys.

Això significa que, en els últims 4 mesos, un total de 130 palafollencs ja s’han esborrat de les llistes de les oficines de treball.

De totes maneres, a Palafolls encara hi ha 788 persones sense feina, una vintena d’aturats més respecte el mateix mes de l’any passat.

A la vegada, cal afegir que en línees generals, aquests nous contractes son temporals i de baixa remuneració. I és que si el nombre d’aturats torna a baixar, és per l’arribada de la temporada de turisme. De totes maneres, el nombre de noves contractacions també ha baixat respecte al 2012.

Segons les xifres facilitades pel Departament de Treball, el nombre de persones sense feina cau entre un 6 i un 7% en l’últim mes a les poblacions veïnes.

En el cas de Malgrat de Mar, l’atur ha baixat en 126 persones respecte al maig, establint-se en el miler i mig de malgratencs sense feina. Una xifra similar presenta Tordera, encara que amb un descens menor, arribant fins al centenar de persones que han aconseguit trobar feina. Tot i això continua superant les 1600 persones desocupades al juny.

A Pineda de Mar són prop de 200 persones les que han sortit de la borsa d’aturats, i xifres similars presenta Blanes, on 274 blanencs han trobat feina. Encara que el major percentatge de reducció d’aturats el localitzem a Santa Susanna, on l’atur ha baixat prop del 10%.

Aquestes dades, però, no es repeteixen a totes les poblacions del Maresme, ja que la comarca ha registrat un descens menor al 4% en el nombre de desocupades.

Això es perquè el sector turístic és concentra principalment a les poblacions de l’Alt Maresme, on el turisme representa el major motor econòmic. El sector però, tracta una contractació estacional, fixada generalment a la temporada d’estiu.