URGENT

Xavier Amor diu que les reformes locals no solucionen els problemes reals dels municipis

Compartiu aquesta història

 

El nou president de la Federació Catalana de Municipis i, alhora, alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha valorat les intencions tant del govern central com de la Generalitat d’aplicar reformes a l’administració local.

Amor considera que cap de les lleis de reforma del món local aprofundeix en intentar solucionar els problemes reals dels municipis i dels Ajuntaments.

Amor insisteix que cap de les dues lleis van acompanyades d’un finançament que les recolzi i considera que la llei catalana és una còpia de la llei estatal.

El socialista alerta que cal anar amb compte amb els canvis legislatius perquè poden comportar el risc de no garantir els serveis als ciutadans.

Xavier Amor, ha demanat a les administracions superiors i, en especial, a la Generalitat, menys burocràcia i més agilitat a l’hora de facilitar inversions al territori.

El president de la Federació de Municipis ha afegit que, en un moment en què cal crear ocupació, el retard en els tràmits fa que es perdin oportunitats de negoci. Per això reclama a la Generalitat que s’avingui a negociar una simplificació de la burocràcia. Diu el pinedenc que, en l’actual context de crisi, s’ha de celebrar qualsevol inversió que arriba als municipis i que a les empreses i als emprenedors que volen generar ocupació cal posar-los “catifa vermella” i facilitar-los els tràmits.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics