URGENT

El PSC demana accions decidides i urgents en matèria social

Compartiu aquesta història

 

El socialistes del Maresme han presentat la campanya que sota el nom de ‘Perquè volem viure amb dignitat’ demana accions decidides i urgents per pal•liar el que consideren un drama social. A banda de les accions, també demanen un debat sobre les garanties mínimes que ha de prestar l’Estat del Benestar.

La presentació de la campanya es va fer ahir amb la compareixença del president del PSC del Maresme, Xavier Amor, l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy i la regidora de Serveis Socials de PLF, Dolors Agüera.

Els socialistes han presentat les línies bàsiques del Pla de xoc contra l’atur que proposa el PSC. Segons va anunciar Amor, ”la lluita contra l’atur hauria de ser el centre de totes les polítiques de totes les administracions. Diu que calen polítiques actives que generin llocs de treball amb contractes dignes. El president del PSC comarcal ha proposat “plans d’ocupació de proximitat per a persones sense prestació” ja que El Maresme té 40 mil persones a l’atur, el que representa una taxa de gairebé el 18%, i una estacionalitat molt alta.

Per la seva part, Conxita Campoy, ha presentat la línia “Cap família sense llar” i ha dit que ”cal evitar que les conseqüències de la crisi recaiguin sobre les famílies, que considera la part més vulnerable del contracte hipotecari.

Per la seva banda la Regidora de Serveis Socials de PLF, Dolors Agüera, ha explicat la tercera línia de la campanya, que gira entorn als ingressos familiars. Els socialistes reclamen que cap persona es quedi sense cap ingrés. En aquest sentit ha proposat donar suport la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular per regular una Renda Garantida Ciutadana.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics