URGENT

Malgrat prepara la 2a edició de la Festa dels Empestats

Compartiu aquesta història

 

Davant de l’èxit de la 1a edició celebrada l’estiu de l’any passat, els organitzadors d’aquesta festa ja fa mesos que han iniciat la preparació de la 2a edició, amb més activitats entorn a la Pesta Bubònica a Malgrat.

La Festa dels Empestats vol explicar el motiu pel qual la població té com a patró a Sant Roc, a qui van fet vot de poble davant la pesta que va assolar la zona al s XVII.

Aquesta explicació, però, es fa de forma vivencial, amb una ruta teatralitzada per diferents espais de la localitat on s’expliquen alguns aspectes d’aquest episodi de la pesta i la seva afectació a la vila. Sònia Garangou, membre de la comissió històrica de l’organització dels empestats afirma que l’èxit de la primera edició radica en el fet d’explicar la història des d’una òptica vivencial i experimental.

La Festa dels Empestats va ser una de les novetats més exitosa de la Festa Major de St Roc, i per això enguany no només es manté a la programació i la recreació històrica, sinó que s’amplia amb una oferta paral.lela i sempre entorn a la Festa dels Empestats. Dins aquesta programació hi ha conferències, tallers, gimcanes, balls i cercaviles. Són activitats que organitzen diferents entitats del propi municipi que es sumen a la iniciativa. Ho explica un altre membre de la comissió que coordina la Festa dels Empestats, Joan Piña.

Tot i que es repeteix la recreació dramatitzada per la Festa Major, la temàtica i els guions varien respecte l’any passat, pel que els qui l’any passat van gaudir de l’activitat poden repetir enguany, que es duplica el nombre de places disponibles, ja que l’any passat les inscripcions es van esgotar en qüestió de minuts.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics