radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimecres, 14:00 -15:00

i després

Pre-OcupatsDimecres, 14:30-15:00
Inici » Els exdirectius de Caixa Laietana compareixeran al Parlament per donar explicacions per les preferents

Els exdirectius de Caixa Laietana compareixeran al Parlament per donar explicacions per les preferents

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 738 0

 

La comissió d’investigació sobre les possibles responsabilitats derivades de l’actuació i la gestió de les entitats financeres i la possible vulneració dels drets dels consumidors creada al Parlament, ha aprovat les compareixences, entre d’altres, dels exdirectius de Caixa Laietana i de la plataforma de defensa dels usuaris del Maresme, Estafa Banca.

Concretament, es va aprovar que compareguin els exdirectors generals de Caixa Laietana Josep Ibern, Pere Antoni de Dòria i Albert Juncà. També hauran de comparèixer al Parlament, l’expresident de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, i l’excap d’auditoria, Jordi Torrents.

La comissió, impulsada conjuntament pel PSC, ICV-EUiA, PP i Ciutadans, té un doble objectiu. Per una banda, analitzar la gestió realitzada per les caixes en relació a la comercialització de productes híbrids, sobretot, deute subordinat i participacions preferents, així com als crèdits hipotecaris, operacions de crèdit i inversions d’alt risc que han afectat al dret dels consumidors i que han acabat provocant un greu problema social a milers de persones. I per altra banda, estudiar el procés de reestructuració de les caixes catalanes, algunes de les quals s’han nacionalitzat, fusionat o convertit en bancs, amb ajudes de fons públics importants, provinents del FROB.

A partir del mes de juny, començaran les tasques d’aquesta comissió del Parlament en la qual hauran de comparèixer els exdirectius de Caixa Laietana.