radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » Blanes ja disposa de 14 desfibril•ladors automàtics arreu de la ciutat

Blanes ja disposa de 14 desfibril•ladors automàtics arreu de la ciutat

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1365 0

 

L’Ajuntament de la ciutat i el Dipsalut van finalitzar la instal•lació dels 14 desfibril•ladors fixos automàtics que s’han situat en els llocs més concorreguts d’arreu del municipi. Els aparells els ha lliurat i instal•lat l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona segons havien pactat, als llocs que prèviament havia adequat l’Ajuntament.

Aquests aparells es poden extreure de les columnes fixes on estan instal.lats i són automàtics, del tot segurs i molt senzills d’utilitzar.

La columna que alberga els desfibril•ladors fixos està connectada al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que rep una alerta en el mateix moment en què algú agafa el desfibril•lador. Gràcies a un sistema de posicionament, el SEM sap exactament quin aparell s’ha activat i pot enviar assistència mèdica al llocs dels fets.

En cas que s’hagi d’efectuar una descàrrega, el desfibril•lador ho fa de manera automàtica, sense que l’usuari hagi realitzar cap maniobra complementària, ni tan sols prémer cap botó. No hi ha cap perill d’ocasionar cap mal a la víctima per fer-lo servir, ja que el desfibril•lador mai emet la descàrrega si no és necessari.

Tots els desfibril•ladors de Blanes són a l’exterior, a la via pública, i són de fàcil accés pels vianants en cas que els fes falta utilitzar-los davant d’una parada cardíaca. Així es poden trobar a espais com ara zona Esportiva Ca la Guidó, als locals socials de diferents barris i veïnats de la ciutat, a la zona industrial, la Biblioteca comarcal i Ajuntament o en places com la de Catalunya i la de Càceres.

Durant els mesos d’estiu, la ciutat també tindrà 3 desfibril•ladors portàtils cedits temporalment per tal de ser situats als llocs de socors de les diferents zones de bany.