URGENT

Lleugera davallada de l’atur a PLF

Compartiu aquesta història

 

L’abril ha representat una rebaixa de les llistes d’aturats a PLF. En concret actualment hi ha 889 persones sense feina a la nostra localitat, 11 persones menys que als març, el que suposa un 1.2% menys.

Aquesta reducció, la segona de consecutiva, coincideix amb el progressiu inici de la temporada turística a la nostra zona. Entre març i abril, l’atur ha disminuït en una 30a de persones. Tot i això, els 889 aturats a PLF representen el mes d’abril amb més desocupació a la nostra població. Just fa un any, hi havia una 60a de palafollencs menys sense feina.

La davallada de l’atur ha estat generalitzada a les poblacions veïnes.

Cal destacar Malgrat de Mar, on s’ha produït la reducció de desocupats més gran aquest últim mes. L’abril va deixar 88 persones menys a les llistes d’aturats, el que representa un 4.7% respecte un mes abans. Ara el municipi té 1773 persones a l’atur. Una reducció semblant, percentualment, l’ha experimentat Sta. Susanna, amb un 4 i mig % i 13 persones menys sense feina.

Pineda, que continua sent molt castigada per l’atur, també ha aconseguit disminuir les llistes de persones sense feina en 63 persones, però continua per sobres de les 3150.

Tordera té 30 desocupats menys, el que permet situar-se entorn als 1830.

En tota la zona nord del Maresme, on es concentra l’activitat turística de la comarca, el nombre de desocupats ha baixat 200 persones, sense comptar Calella .

A la Selva, Blanes ha retallat en 162 persones el seu atur, i ha aconseguit baixar el llindar per sota de les 4000 persones sense feina.

En el global de la comarca hi ha 600 persones menys a l’atur, i ja està per sota dels 41 mil habitants.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics