URGENT

Els camions marxaran de la NII el proper dia 19

Compartiu aquesta història

 

El conseller de Territori, Santi Vila, ha anunciat que l’ordre que ha de permetre tirar endavant les restriccions ja s’ha iniciat, i que la mesura serà efectiva a partir del proper dia 19 d’aquest mes.

A partir d’aleshores, els vehicles pesants hauran de circular per l’AP-7 i tindran bonificacions de peatge que oscil•laran entre el 25 i el 50%,. Per compensar la concessionària, Generalitat i Estat faran aportacions.

Les restriccions de pas per als camions de gran tonatge (de quatre eixos o més) s’aplicaran en els 81 quilòmetres de l’N-II que s’estenen entre Maçanet de la Selva i la Jonquera.

Aquesta mesura, que en un primer moment s’esperava poder iniciar avui dimarts, vol reduir la sinistralitat que acumula l’N-II i millorar-ne la fluïdesa. La perillositat de la via ha crescut des de l’aturada de les obres de desdoblament que han deixat la carretera empentanedaga.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que en els propers dies tant ell com la ministra Ana Pastor confirmaran els percentatges de bonificació pels transportistes a l’AP7, perquè aquest és un serrell que encara s’ha de tancar.

La intenció, a priori, passa però perquè aquells camions que facin el recorregut sencer per l’AP-7 tinguin una bonificació del 25% (que assumiria íntegrament la concessionària Abertis). En el cas que facin moviments interns, la reducció de peatge podria arribar a situar-se fins al 50%. En aquests casos, la Generalitat i el Ministeri farien aportacions conjuntes per cobrir el diferencial.

Aquells camioners que incompleixin les restriccions, s’enfrontaran a una multa de 500 euros. Amb l’agreujant, en aquells casos en què el transportista sigui estranger, que si no abonen la sanció a l’instant els Mossos d’Esquadra els hi immobilitzaran el vehicle.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics