URGENT

Malgrat es vol sumar al Fons Social d’Habitatges

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de Malgrat tractarà demà, en ple municipal, la seva possible adhesió al conveni de la Federació Espanyola de Municipis per a la creació d’un Fons Social destinades al lloguer.

Aquest fons, que ha de començar a funcionar aquest mes de març, posarà en lloguer uns 6 mil habitatges a tot l’Estat. Es tracta d’immobles que són propietat d’entitats bancàries.

En aquest Fons d’Habitatges hi podran accedir les

persones que hagin estat desnonades per l’impagament de la hipoteca del seu primer habitatge, des del gener del 2008 i que, a més, es trobin en situació de vulnerabilitat social.

Els ajuntaments que se sumin al conveni seran responsables de valorar la situació i el risc social de les persones que demanin un habitatge de lloguer, per prioritzar les adjudicacions. Els Serveis Socials s’encarregaran d’emetre, en quinze dies, un informe sobre la necessitat o risc social dels sol•licitants, amb l’objectiu de prioritzar entre les persones que optin a un habitatge de lloguer.

Els habitatges s’oferiran en lloguer per imports que oscil•laran entre els 150 i els 400 euros al mes.

Aquest serà un dels 9 punts del ple de demà dijous, en el que també es modificarà les tarifes de l’aigua de Malgrat a petició de l’empresa gestora del servei.

El ple de demà té dues mocions. El PSC i CiU han presentat conjuntament una moció en favor de la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, mentre que Esquerra presenta una moció en defensa de l’autonomia local i del règim competencial local de la Generalitat. Ho fa per protestar contra les intencions de reforma de l’administració local impulsada pel govern del PP a l’Estat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics