URGENT

Mig miler d’estudiants visitaran l’Ajuntament de Blanes per conèixer el seu funcionament

Compartiu aquesta història

 

Feia 6 anys que no es feien aquestes visites, ja que el 2007 es van detectar uns problemes estructurals a la sala de plens que van obligar a suspendre aquesta activitat.

El consistori vol que el mig miler d’estudiants de Blanes que visitaran l’Ajuntament coneguin de més a prop tant l’edifici com el seu funcionament administratiu i orgànic.

Ajuntament ha preparat una guia didàctica que complementa la visita dels estudiants.

Les visites a l’Ajuntament són un recurs educatiu que es proposa als alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i d’ESO. Cada centre escolar pot triar entre les activitats que se’ls ofereix a la guia i, en aquest sentit, mig miler d’alumnes d’escoles públiques i privades de la ciutat han decidit visitar el consistori.

Quan arriben a l’edifici consistorial, l’alcalde de Blanes els rep i els acompanya a conèixer l’Ajuntament.

Posteriorment, acompanya els escolars fins al despatx d’alcaldia i a la sala de plens, on finalitza el recorregut.

Durant la visita, l’alcalde explica als escolars l’organització de l’Ajuntament així com dels seus Departaments i els Serveis que ofereixen i, finalment, com funcionen els plens municipals i el sistema per escollir els regidors que el formen. Al final de la trobada els escolars disposen de prou temps per fer preguntes al batlle, ja sigui sobre qüestions que els poden haver sorgit durant la visita, o bé dels temes que han treballat amb anterioritat a les respectives aules.

També es poden fer visites a llocs com ara l’Arxiu Municipal, la prefectura de la Policia Local, el Jardí Botànic Marimurtra o el Port i la Llotja dels pescadors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics