URGENT

PLF declara persona “non grata” el ministre Wert

Compartiu aquesta història

 

El ple de divendres passat va declarar al ministre d’Educació, esports i cultura, José Ignacio Wert persona Non Grata a la nostra localitat. Ho va fer a l’aprovar la moció presentada per ERC en contra de l’avantprojecte de Llei de Millora de la Qualitat Educativa que va presentar el govern espanyol fa unes setmanes.

La moció exposava el malestar creat a Catalunya per les intencions del ministeri entorn a la immersió lingüística a les escoles catalanes, però també incloïa el nomenament del ministre com a persona non grata. Precisament el debat més intens va ser sobre aquest últim aspecte ja que el PSC va demanar treure aquesta petició de la moció. Finalment, però es va mantenir la declaració de persona non grata per a Wert, pel que un cop aprovada la moció, el ministre s’ha convertit en la primera persona declarada Non Grata a la nostra localitat.

Sobre el debat educatiu, el portaveu d’Esquerra, Francesc Alemany, explicava que l’avantprojecte de llei conté diferents aspectes que han generat rebuig. Dubta que la nova llei millori la qualitat educativa i recorda que va en contra del marc educatiu català.

La popular Francina Colonques va contestar llegint 5 punts en castellà entorn a la moció. Va desvincular la llei de la política de partit i denunciar lectures interessades de l’esborrany. En aquests sentit va negar que el català passi a ser la 3a llengua a l’ensenyament català.

Tot i ser un esborrany, Esquerra considera que el document presentat és una declaració d’intencions.

CiU, que es va sumar a la moció, considera que l’avantprojecte de llei és una “neura” de Wert que sembla un atac frontal a Catalunya. Ho explicava Joan Gallart

Iniciativa considera que no s’ha de tocar una cosa que funciona i creu que la immersió encara té molta feina a fer. Juan Andrés Osorio, afirma que parlar dues llengües enriqueix i que si es toca la immersió serà un retrocés.

El PSC, a banda de discrepar sobre la inclusió de la declaració de persona non grata a Wert, creu que el PP té gran capacitat per crear problemes on no hi ha. Ho defensava Antònia Petit, regidora d’ensenyament.

La moció contrària a l’avantprojecte de llei es va aprovar amb el vot a favor d’Esquerra, CiU, ICV i 3 regidors del PSC. En contra es va mostrar el PP i 2 regidors dels socialistes es van abstenir.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics