radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » Llibertat amb càrrecs pel tinent d’alcalde de Lloret

Llibertat amb càrrecs pel tinent d’alcalde de Lloret

COMPARTEIX-HO
, / 710 0

 

Després de declarar durant una hora davant l’Audiència Nacional, el jutge Eloy Velasco ha deixat en llibertat amb càrrecs el primer tinent d’alcalde i regidor de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana de Lloret de Mar, de CiU, Josep Valls, que va ser detingut ahir al matí en el marc de l’operació Clotilde de presumpta corrupció urbanística en relació amb la màfia russa.

Valls, però, continua imputat per un delicte de suborn i prevaricació. Per això, el jutge li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir de l’Estat sense permís del magistrat. Durant la seva compareixença, el jutge volia conèixer l’etapa de Valls com a regidor d’Urbanisme durant el període de l’exalcalde Xavier Crespo i tota la seva activitat al voltant de la trama de Lloret.

A banda d’aquesta declaració, avui tothom està pendent de la possible implicació de l’exalcalde de Lloret i actual diputat de CiU, Xavier Crespo. En aquet sentit, al tractar-se d’un diputat del Parlament, Crespo és aforat. Ara bé, el jutge instructor del cas a l’Audiència Nacional, Eloy Velasco, ja ha demanat formalment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que prengui declaració a l’exalcalde com a imputat per un delicte de prevaricació i suborn.

Velasco està obligat a inhibir-se d’aquesta part de la investigació en favor del tribunal català, perquè és qui s’ocupa de les causes que afecten els diputats del Parlament. Ara, Velasco ha de raonar els indicis en què es basa per demanar la imputació de Crespo.

En aquests sentit diferents membres del govern de la Generalitat, amb el president al capdavant, han donat suport a Crespo. Artur Mas creu en la paraula de l’exalcalde.

Cal recordar que Crespo estava en totes les travesses per ocupar un càrrec rellevant a la conselleria d’interior en el passat mandat. Un nomenament, però, que no va arribar mai.

A l’espera de saber els possibles càrrecs contra l’exalcalde de Lloret, l’Operació Clotilde ja ha donat 8 detinguts des de divendres. De moment, hi ha 3 persones en presó sense fiança: l’empresari rus i suposat cap de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat i l’arquitecta Pilar Gimeno. El jutge, en canvi, va deixar en llibertat el president del club d’hoquei, Joan Lluís Perarnau, el pare de Petrov i una agent immobiliària, germana de l’arquitecta detinguda, així com la primera persona detinguda, la secretària d’Andrei Petrov, que va quedar en llibertat divendres, poques hores després de la detenció. L’operació contra la màfia russa a Lloret de mar continua oberta i no es descarten més detencions.