URGENT

El govern i oposició acosten posicions per aprovar els pressupostos municipals de Malgrat

Compartiu aquesta història

 

Al mes de desembre el govern municipal va deixar sobre la taula l’aprovació del pressupost municipal per tal de buscar suports i consensuar amb la resta de formacions algun suport al document, que en aquell moment estava condemnat a no ser aprovat, ja que el govern no té majoria i necessita almenys una abstenció per poder tirar endavant els pressupostos.

Demà dijous els pressupostos arriben de nou al plenari municipal i sembla que els partits polítics han acostat posicions.

En aquest sentit, hi ha hagut reunions entre tots els partits i també trobades bilaterals entre el govern i la resta de forces al consistori.

Tot i que encara no hi ha res tancat, les converses més avançades són les mantingudes amb el principal grup a l’oposició, CiU. Els nacionalistes parlen d’acostament i de bona entesa amb el govern i amb l’alcaldessa. La portaveu de CiU a Malgrat, Neus Serra, assegura que la formació ha plantejat per escrit tot un seguit de punts sobre els quals articular les negociacions, i que inclouen des de mesures econòmiques com compromisos a llarg termini en qüestió d’inversions futures.

ERC, per la seva banda ha confirmat a RP que, tot i que descarten votar a favor del document, encara valoren la possibilitat d’abstenir-se. Els republicans continuen reclamant un canvi en les maneres de governar del PSC i de l’alcaldessa de la població Conxita Campoy.

Per la seva banda, l’únic regidor d’Iniciativa, que també ha assistit a les reunions d’acostament  amb el govern, ja ha fet evinent al govern que demà votarà en contra del pressupost.

El regidor d’Hisenda de Malgrat, el socialista  Antoni Puignou, confirma l’acostament, tot i que afirma que caldrà esperar a demà per saber el sentit de vot de cada formació. Tot i això es mostra optimista per poder aprovar demà els pressupostos.

La sessió de demà començarà a les 7 de la tarda i té 10 punts a l’ordre del dia. A banda del pressupost, el ple de demà també modificarà l’ordenança de civisme i convivència per regular l’ús de les platges.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics