radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Alerten de la pèrdua de pimes al Maresme

Alerten de la pèrdua de pimes al Maresme

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 746 0

 

El president de Pimec al Maresme i al Barcelonés Nord, Ambrós Martínez, ha valorat “negativament” l’evolució del teixit empresarial de la comarca durant l’últim any i ha alertat de la pèrdua de petites i mitjanes empreses que s’està produint a la comarca. Martínez ha assegurat que, a més, s’ha perdut dimensió en la mida mitjana d’empresa, com a conseqüència de la caiguda del consum interior i del reajustament d’estructures que s’han dut a terme per garantir la supervivència i continuïtat de les pròpies empreses.

El president de PIMEC considera “necessari reconduir algunes de les polítiques econòmiques que s’han dut a terme fins ara, per així intentar millorar la situació de les pimes i els autònoms a Catalunya, i també a la nostra comarca”.

D’altra banda, el president del Consell del Maresme-Barcelonès Nord de PIMEC Comerç, Carles Gironès, ha denunciat que el petit comerç de proximitat està patint “molt durament” la crisi per la forta davallada del consum.

El respectius presidents han fet aquestes declaracions aquest dimarts, en una roda de premsa que ha convocat la patronal per explicar la situació actual de les pimes i per comentar les accions previstes per aquest any.

Entre les dues comarques; el Maresme i el Barcelonés nord, hi ha unes 9 mil empreses, de les quans 3 de cada 4

tenen entre 1 i 10 treballadors. Un 23% tenen entre 11 i 50 empleats i només un 2% de les empreses del territori tenen més de 50 treballadors.

Segons apunten des de PIMEC, en comparació amb el 2011, “això vol dir que un 15% de les petites i mitjanes empreses del territori s’han transformat de petita empresa a microempresa”