radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Blanes té entre 400 i 500 execucions hipotecàries en marxa

Blanes té entre 400 i 500 execucions hipotecàries en marxa

COMPARTEIX-HO
, / 721 0

Diari Girona

 

Blanes va presentar ahir la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de la localitat, que integren representants polítics i tècnics municipals, la PAH de Blanes i Girona, el Col•legi d’Advocats i Càritas i el Bon Samarità. La Taula neix arran de la situació de desnonaments que afecta veïns del municipi i un dels objectius prioritaris que té és actuar de manera coordinada i efectiva per poder aportar solucions d’accés als lloguers socials i per mantenir l’habitatge. També intentarà donar suport a la iniciativa legislativa popular per a la dació en pagament, contra els desnonaments i pel lloguer social.

Segons va confirmar l’alcalde, Josep Marigó, al municipi hi ha “entre 400 i 500 execucions hipotecàries en marxa”, tot i que va destacar que de moment s’han atès unes 150 persones a la Taula. Marigó va explicar, a més, que ha enviat una carta a les entitats bancàries de Blanes demanant que aturin tots els desnonaments i que s’integrin a la Taula. Per la seva banda, la portaveu de la PAH, Marta Afuera, va mostrar satisfacció per la creació de la taula, però va criticar CiU i PSC perquè considera que”no estan afrontant com caldria la situació”.

L’alcalde de Blanes va alertar que han detectat que es produeixen estafes als afectats per desnonaments. Assegura que uns suposats assessors els volen cobrar uns diners per una suposada ajuda que després no arriba. L’alcalde va explicar que els desnonaments es pengen als taulells d’anuncis dels jutjats i aquestes persones els agafen d’allà. Per tot plegat, Marigó va demanar a totes les persones afectades que s’acostin a qualsevol de les parts implicades a la Taula o a l’àrea de Benestar de l’Ajuntament i se’ls facilitarà orientació i ajuda de manera gratuïta per trobar una solució.