URGENT

La Depuradora de l’Alt Maresme ja tracta les aigües residuals de la nostra zona

Compartiu aquesta història

 

Ahir es va oficialitzar que el CCM assumeix la gestió de l’equipament que inclou la planta construïda a l’antiga pedrera de Montpalau i la instal•lació de pretractament que està a tocar de la platja de Pineda.

El cost anual de les dues instal•lacions puja a 3,3 milions d’euros i dóna feina a 14 treballadors.

La nova Estació de Depuració d’Aigües Residuals de l’Alt Maresme es va començar a construir a tocar de l’autopista l’estiu de 2008 i va entrar en servei, en període de proves el passat 4 de setembre.

Fins ara, la nostra població, Pineda, Calella, Santa Susanna i Malgrat feien un pretractament a les seves aigües residuals, però els hi mancava el tractament biològic que evités qualsevol afectació ambiental al mar.

Amb aquesta nova instal•lació es vol aconseguir una qualitat òptima de l’aigua de bany, un valor especialment remarcable per una zona de la comarca que té com a principal actiu el turisme atret pel sol i la platja.

La depuradora de l’Alt Maresme Nord, que ha tingut un pressupost de 39 milions d’euros, està preparada per fer un tractament biològic de 54.000 m3 d’aigua al dia.

El seu disseny de la planta està basat en un projecte tècnic i arquitectònic que evita l’impacte paisatgístic i ambiental.

El Consell Comarcal, a més d’aquesta planta depuradora, també gestiona altres instal.lacions similars com la de St Genís.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics