radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 13:25 -14:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimecres, 14:00-15:00
Inici » La fiscalia no actuarà contra l’Estat per la deixadesa de la N-II a Girona

La fiscalia no actuarà contra l’Estat per la deixadesa de la N-II a Girona

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 634 0

 

Fa dos mesos, el consell comarcal de la Selva va enviar un escrit de 30 pàgines a la fiscalia on l’instava a investigar si hi havia una relació directa entre la situació que viu aquesta carretera i els accidents que registra. El Consell considerava que Foment podria haver comès diferents delictes d’homicidi i lesions per imprudència greu.

En concret, l’escrit era un rosari de tots els greuges que l’N-II ha partit a la comarca. El document se centrava en els vint quilòmetres, entre Caldes de Malavella i Maçanet, que estan a mig fer i empantanegats des que l’empresa que l’estava desdoblament va fer fallida fa més de 3 anys.

En aquest període hi havia hagut 95 accidents en aquests trams, que han deixat sis morts, 21 ferits greus i 135 de lleus. El consell entenia que hi havia una relació de causa-efecte directa entre els sinistres i l’estat en què es troba l’N-II, criticava la desídia del Ministeri de Foment i considerava que els seus responsables havien de respondre davant la justícia.

Ara, però, la fiscalia -en un escrit de cinc línies- ha comunicat al Consell Comarcal que no actuarà d’ofici perquè no veu indicis de delicte. El president del Consell Comarcal, Robert Fauria, ha admès que aquesta resposta suposa “un revés” i ha criticat que el fiscal no fonamenti la seva decisió.

La resposta de la fiscalia ha estat un dels temes que aquest dimecres ha centrat el consell d’alcaldes de la Selva, que s’ha celebrat a Hostalric.

A la trobada, els alcaldes han decidit no tancar la porta a la via judicial. Per això, ara estudien anar directament als jutjats, i que cada poble presenti denúncies contra el mal estat de l’N-II. A més, Robert Fauria ha dit que també demanaran el suport de la resta de consells d’aquelles comarques on l’estat de l’N-II no és el desitjable, entre els quals el del Maresme, per fer un front comú.