radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Concentració en favor de l’Escola en Català

Concentració en favor de l’Escola en Català

Cultura Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 656 0

 

Aquesta tarda està convocada una concentració de protesta contra la voluntat del govern central de tirar endavant la reforma educativa presentada pel ministre Wert i que segons algunes veus amenaça el català a l’ensenyament a Catalunya.

Després de conèixer-se l’esborrany de la reforma, entitats com Som Escola i el mateix govern de la Generalitat han posat el crit el cel i alguns experts catalans comparteixen aquesta preocupació i alerten dels perills de la “llei Wert”.

La nova llei pretén treure el català del llistat d’assignatures troncals a primària i secundària, relegant-lo a 4t idioma, després del castellà i de dues llengües estrangeres. A més preveu que el català no serà d’avaluació obligatòria en les noves proves que el ministeri farà al final de cada cicle.

Davant d’això la plataforma Som Escola ha convocat una concentració per aquesta tarda a BCN contra l’avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa i en defensa de l’escola catalana. Aquesta convocatòria també es fa a PLF. Així a 2/4 de 7 de la tarda està convocada una concentració en contra de la proposta de Wert i en favor de l’ensenyança en català. Aquesta acció de protesta es farà a la Pl. Major, davant de l’Ajuntament i coincidint amb la mateixa hora que la protesta a BCN.

L’ajuntament de PLF va aprovar al mes de setembre del 2011 una moció presentada per ERC en favor del català a l’escola. Aquella moció, aprovada per tots els partits excepte el PP, donava suport a la immersió lingüística i volia protestar per les decisions judicials que la posaven en dubte.

La convocatòria es fa en una data simbòlica, ja que avui és es commemora el Dia Mundial dels Drets Humans.