URGENT

L’ONG Ndennden Ngollen destina els beneficis dels sopars a al fresca a fer un dipòsit d’aigua al Senegal

Compartiu aquesta història

 

Durant les 3 nits dels Sopars a la Fresca d’aquesta passada Festa Major de PLF, l’entitat intercultural Ndennden Gollen va facturar més de 1500€, però un cop restades les despeses el benefici net ha quedat en 1037€. Aquests diners es destinaran integrament, com cada any, a projectes de cooperació amb el Senegal.

En concret els beneficis dels sopars a la fresca es destinaran a la construcció d’un dipòsit d’aigua de 15 metres d’alçada per tal de garantir el subministrament d’aigua potable per a la població de la zona de Kandia i per irrigar els horts que es mantenen gràcies a un projecte anterior.

Ho explica Alpha Balde, president d’Ndennden Ngollen.

Els horts i el dipòsit es mantenen gràcies a un pou creat ara fa us anys gràcies en part a les aportacions de palafollencs, i que han permet desenvolupar una de les zones més pobres del país africà.

El dipòsit d’aigua ja s’està construint i permetrà un permanent accés a l’aigua en aquesta zona.

L’entitat calcula que aquest dipòsit donarà servei a unes 3500 persones de la regió de Kàndia al Sud-oest del Senegal.

Balde agraeix a tots els qui en la passada festa major van sopar del menjar típic senegalès que es serveix a la caseta de l’entitat i que ajuda a finançar els projectes solidaris. En els anys l’oferta de l’entitat s’ha anat consolidant.

Habitualment, la caseta d’Ndennden Ngollen serveix Cous-Cous i arròs elaborats en la manera tradicional del Senegal i, en ocasions, algunes postres típics.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics