URGENT

Seguiment desigual de la vaga a PLF

Compartiu aquesta història

 

Avui està convocada la segona vaga contra les polítiques econòmiques i retallades del govern de Mariano Rajoy, i la vuitena de la democràcia. L’aturada, que a Catalunya arriba en plena campanya electoral, s’ha fet coincidir amb una aturada arreu d’Europa, ja que hi ha vaga general també a Portugal, i manifestacions convocades a diversos països.

Segons els sindicats, l’aturada ha tingut un seguiment majoritari a les empreses amb torn de nit, com ara Seat i Nissan, i als transports que han començat a funcionar a dos quarts de set en serveis mínims. Per la seva banda, el Ministeri de l’Interior ha assegurat, en la primera valoració que ha fet de l’aturada, que té poc suport. Ha remarcat la detenció d’una trentena de persones i també hi ha una 15a de ferits. Tot i això, en les primeres hores de desenvolupament de l’aturada, Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT a Catalunya, ha qualificat ja d’exit la vaga d’aquest dimecres.

Un dels sectors més preocupats davant dels possibles aldarulls de la vaga és el dels botiguers i petits negocis sobre tot a les ciutats. A PLF la majoria de comerços han obert les seves portes amb normalitat pel que la vaga no s’ha notat en el teixit comercial de la nostra vila. El que sí s’ha notat, segons han informat alguns comerciants a RP, és una davallada del nombre de clients.

El secretari general de la confederació del comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, confia que es garanteixi el dret a treballar.

En aquest sentit, la Policia local informa que no hi ha hagut incidències al centre de la nostra vila relacionades amb la vaga.

Pel que fa al CAP de salut, la vaga d’avui no ha tingut incidència i tots els serveis del centre sanitari han funcionat amb normalitat i amb el 100% del personal treballant normalment, segons han informat des del propi centre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics