URGENT

El govern municipal valora com a positiu el primer any del pacte entre el PSC i Iniciativa

Compartiu aquesta història

A principis del mes de novembre de l’any passat els grups municipals del PSC i d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de PLF anunciaven un pacte de govern estable a la nostra localitat.

El pacte acabava amb uns mesos d’incerteses polítiques degut a la pèrdua de la majoria absoluta del PSC de Valentí Agustí. Amb l’entrada de l’ecosocialista Juan Andrés Osorio, el govern assolia la majoria al consistori i deixava enrere mesos de converses entre diferents formacions.

El portaveu dels socialistes a PLF, Josep Rueda, valora com a positiu el pacte i l’entesa entre les dues formacions. Explica que hi ha hagut acords puntuals amb temes econòmics i medioambientals que han permet tirar endavant diferents accions municipals. Rueda espera que el pacte es mantingui fins al final de legislatura i que ajudi a treballar en contra de les retallades de drets i de competències als ajuntaments.

Per la seva banda el portaveu d’Iniciativa a PLF, Juan Andrés Osorio valora com a molt positiu el pacte i explica que en aquest primer any han pogut desenvolupar totes les accions que s’havien marcat en el document de treball amb el que van signar l’acord amb els socialistes.

Des de fa un any Osorio és regidor de pagesia, camins i rieres, i joventut de PLF, i destaca que en aquests mesos s’ha dinamitzat la vida associativa de PLF, està en procés 2 festivals musicals per aquest estiu o s’ha desenvolupat un pla de camins.

El pacte de govern va arribar 5 mesos després de les eleccions municipals, i un cop superades les desavinences entre els màxims responsables dels dos partits viscudes durant la campanya electoral.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics