URGENT

La vaga encoberta dels treballadors de Renfe causa retards al servei

Compartiu aquesta història

 

La vaga encoberta dels treballadors de Renfe ha continuat provocant retards a totes les línies de Rodalies aquest matí de dijous, a l’igual que tota la setmana.

Renfe atribueix aquests retards a “accions reivindicatives” dels treballadors relacionades amb la vaga del passat dilluns.

Aquesta vaga no declarada dels treballadors de Renfe han afectat la majoria de línies de Rodalies. Per exemple la L1, la que uneix el Maresme amb Barcelona acumulava retards de fins a 45 minuts aquest matí a hora punta.

Uns retards que ja es van produir ahir i dimarts.

Les accions reivindicatives fora de la convocatòria de vaga de 24 hores de dilluns van començar dissabte i es van prolongar durant tot el cap de setmana.

Segons apunten algunes fonts els maquinistes de Rodalies Renfe es neguen a agafar els trens fins que no han complert escrupolosament els descansos establerts reglamentàriament. Aquesta negativa no és habitual, ja que els descansos normalment s’adapten als horaris de sortida per garantir el bon funcionament del sistema. Si els trens no surten a l’hora prevista, es van acumulant els retards, es desquadren els horaris i això acaba provocant demores encara més prolongades.

Els sindicats acusen a la companyia de prendre decisions de manera unilateral i amagar-los la informació sobre l’anunciat procés liberalitzador del servei de passatgers.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics