Més alumnes i menys mestres a l’inici del curs escolar a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Dimecres passat va començar un nou curs escolar a Catalunya. A PLF les classes van començar amb normalitat i amb un total de 1479 alumnes.

Aquesta xifra representa un augment d’una quarantena d’alumnes respecte l’any passat quan entre les dues escoles de primària i l’institut sumaven 1436 estudiants.

 

Aquests setembre l’escola Les ferreries ha reprès les classes amb 522 estudiants, 12 més que l’any passat. A nivell de professors, tot i l’augment d’estudiants, enguany hi ha un professor menys al centre. Les retallades han obligat a reduir el nombre de mestres de reforç a l’educació infantil i a deixar de donar anglès a preescolar. Ho ha explicat el director del centre, Marià Mañé que tot i això creu que les retallades no han afectat en excés a l’escola.

En canvi a Mas Prats s’ha reduït el nombre d’estudiants respecte l’any passat. Enguany hi ha 507 alumnes una vintena menys que el curs anterior. La directora del centre, Rebeca Gómez, explica aquesta reducció i que les classes es mantenen amb una ràtio de 25 alumnes per aula tot i les disposicions de la Generalitat.

 

Pel que fa a l’IES, és on hi ha un augment d’estudiants més gran. Si l’any passat hi havia 400 estudiants, la xifra ha augmentat fins els 450 en el curs que ara comença. La principal novetat de l’Institut de Secundària és el nou horari que elimina les classes a la tarda i compacte la jornada de 8 a 2/4 de 3 de la tarda, com explica el director del centre; Daniel Lopez.

 

Tot i la nova normativa catalana que permet més alumnes per aula per tal d’estalviar, els centres escolars palafollencs asseguren haver pogut salvaguardar la ràtio alumnes – professors.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics