URGENT

Investiguen un possible pla de dopatge d’un atleta olímpic de Lloret

Compartiu aquesta història

L’atleta lloretenc Àngel Mullera, membre de l’equip espanyol d’atletisme, campió d’Espanya amb la prova dels 3000 obstacles 2010 i amb bitllet per els jocs de Londres 2012, va ser acusat fa uns mesos per un denunciant anònim, d’haver seguit un pla de dopatge per obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de Londres. La denúncia presentada a la federació espanyola d’atletisme es basa en una sèrie de correus electrònics que el fondista hauria intercanviat amb un preparador o metge en els quals aquest li recomanava com dopar-se sense ser enxampat.

La federació espanyola, que coneixia la denúncia des de l’any passat, considera que els correus entre Mullera i el seu presumpte proveïdor són paper mullat. De fet, qualsevol sospita fundada sobre l’atleta hauria impedit la seva convocatòria per als Jocs de Londres. Mullera també va negar a les xarxes socials i a Catalunya Ràdio l’acusació del diari madrileny, que va publicar a tota pàgina els seus correus com un vertader pla de dopatge per a Londres.

El CSD va informar que amb una reunió amb el president de la federació, Jose María Odriozola, se li va demanar que s’obrís un expedient a l’atleta i que s’adoptin mesures cautelars. El comunicat és prou clar: “ En l’equip espanyol que anirà als Jocs no hi pot haver ni un sol esportista que posi en dubte el nostre compromís amb el joc net”., L’agència estatal Antidopatge, per la seva banda, va assegurar que ja fa temps que està investigant al cas però encara no s’ha arribat a una resolució.

El Punt Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics