URGENT

Davant l’onada de calor es recomana beure molta aigua i vigilar l’alimentació

Compartiu aquesta història

L’Agència de Salut Pública de Catalunya té activada la fase 2 d’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes d’una possible onada de calor sobre la salut de la ciutadania i es preveu que es mantingui fins dissabte. Des de la mateixa agència se’ns recomana, protegir-se del sol i la calor, reduir l’activitat física en hores de més temperatura, beure força líquid i controlar l’alimentació.

L’agència de Salut Pública de Catalunya també ens recorda que quan estiguem a casa, també s’ha de controlar la temperatura, tancant les persianes de les finestres on toca el sol, obrir les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la, estar-se a les estances més fresques i recórrer a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l’ambient. Si heu d’estar al carrer, recomanable portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada, procurar caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.

Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola, visitar-les un cop al dia i si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

L’agència recomana el telèfon de Sanitat Respon, el 061 que us pot atendre diàriament, durant les 24 hores i allà us indicaran els centres sanitaris oberts i us poden donar consells de salut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics