radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Malgrat renuncia al crèdit de 6 milions d’€ per fer el teatre auditori

Malgrat renuncia al crèdit de 6 milions d’€ per fer el teatre auditori

COMPARTEIX-HO
, / 815 0

El projecte de Teatre auditori

L’Ajuntament de Malgrat va decidir ahir retornar els 6 milions d’€ atorgats al municipi pel finançament de les obres del futur teatre auditori, que s’havia de construir en l’actual aparcament de sorra proper a l’antic camp de futbol.

 

Aquesta instal•lació tenia un cost estimat de 15 milions d’€ a desenvolupar en fases. Pel seu finançament, l’Ajuntament va aconseguir un crèdit ICO de 6 milions d’€ amb condicions especials.

 

La crisi econòmica, però, ha obligat a l’Ajuntament a guardar el projecte en un calaix, ja que no troba recursos per tirar-lo endavant. Diu el regidor d’hisenda, Antoni Puignou, que no és temps d’hipotecar el poble iniciant obres que no es podran finalitzar per manca de finançament.

 

Davant la impossibilitat d’aconseguir tots els recursos per fer el teatre auditori, el govern de Malgrat ha intentat sense èxit canviar el destí d’aquests diners. Segons Puignou, l’Estat els ho permet empitjorant les condicions creditícies.

 

Aquests 6 milions d’€, tot i que estan al banc, computen com a deute viu del consistori, cosa que no permet a l’Ajuntament contraure noves línies de crèdit.

 

Finalment, tot i que no estava previst a l’ordre del dia, el govern va entrar per urgència aquesta renúncia, que va ser aprovada, no sense polèmica, per 12 vots a favor i 5 abstencions. El teatre auditori preveia tenir una capacitat per a 430 persones, un aparcament soterrat per a 200 vehicles, un hotel d’entitats, sales polivalents i un espai públic de prop de 9.000 metres quadrats. Segons l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, les dimensions d’aquesta instal•lació ve determinada per la Generalitat que, per aconseguir ajudes, marca com han de ser les infraestructures culturals segons el municipi.