URGENT

La Generalitat no investigarà les possibles irregularitats de l’ex-alcalde de Lloret

Compartiu aquesta història

Des de fa uns dies diferents mitjans de comunicació estan donant a conèixer el contingut d’un informe de la sindicatura de comptes de l’any 2006 en el que es denunciava possibles irregularitats en sous cobrats pel llavors alcalde de Lloret, Xavier Crespo. En concret es parla de sobresous ocults i irregularitats a una empresa sanitària que Crespo va dirigir.

L’última de les informacions aparegudes al diari El País, és la pèrdua de prop de 2 milions i mig d’€ d’ingressos dels hospitals de Calella i Blanes.

Davant de tot plegat, el portaveu del govern Francesc Homs, va refusar que la Generalitat obri cap investigació i va donar per bona la desició de la Sindicatura de Comptes, que va arxivar l’expedient exculpant a l’exalcalde.

L’informe en qüestió evidenciaria possibles irregularitats en una filial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’empresa que gestiona els hospitals de Calella i Blanes, com també els CAP de saluts de la zona. Entre ells el de PLF.

Tot i l’anunci d’Homs, l’oposició ha exigit que la sindicatura faci públic l’informe que, com que es va arxivar, no és pública.

De moment es coneix que l’informe parla d’un sobre sou de 3.000€ al mes pagat per la corporació de salut, quan ja cobrava un sou de 50.000€ anuals com alcalde. Així, Crespo hauria rebut uns 200.000 mil€

L’informe també indica que l’exalcalde hauria comprat a la sanitat pública dos ambulatoris molt per sota del preu de mercat, un d’ells a Malgrat. Es tracta de consultoris que la Corporació es volia desprendre després de la dissolució d’una empresa que va dirigir el propi Crespo. En aquestes compres per sota del preu, segons el País, també hi hauria casos semblants amb regidors de Pineda i Sta. Susanna.

 

 

El País

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics