URGENT

L’ajuntament aprova una moció contra la reducció de les aportacions de la Generalitat a la Llar d’Infants

Compartiu aquesta història

Les retallades de les administracions com l’Estat i la Generalitat van ser part central del ple municipal de l’últim divendres.

Per assentiment de tots els partits, també de CiU, el ple va aprovar una moció que demana a la Generalitat que mantingui la seva aportació econòmica a l’educació dels infants de 0 a 3 anys. Fins ara la Generalitat pagava uns 1800€ per plaça de llar d’infant pública i les famílies i ajuntaments aportaven una part similar. Ara però el govern ha anunciat una reducció de la seva subvenció fins als 1000€. Aquesta diferència l’hauria d¡’assumir la resta de parts implicades; és a dir pares i ajuntament.

El regidor socialista Josep Rueda explica que la voluntat de la moció és que la Generalitat mantingui una aportació de fins a 1600€ per plaça.

El PP va votar a favor de la moció però va dubtar de l’eficàcia d’aquest tipus de mocions.

Esquerra va recordar la necessitat de tenir una hisenda catalana pròpia per tal de no haver de fer retallades com en les llars d’infants.

CiU va votar a favor d’aquesta moció. El seu portaveu, Joan Gallart va demanar que, si finalment es manté la reducció de l’aportació, l’Ajuntament busqui maneres imaginatives per no repercutir la rebaixa en el preu que paguen les famílies.

Una altra moció contra les retallades va ser la demanda de manteniment de les inversions en polítiques locals d’ocupació que el govern central preveu rebaixar. Aquesta moció es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ERC i Iniciativa, l’abstenció de CiU i el vot en contra el PP. El seu portaveu, Óscar Bermán considera que el govern central està fent bona feina i que cal evitar seguir el model de Grècia.

Esquerra, per la seva banda, va donar suport a la moció assegurant que cal apostar per la formació per tal de poder incentivar el mercat laboral. Ho explicava la regidora republicana Susanna Pla.

El ple de divendres tenia fins a 4 mocions. La que presentava Esquerra sobre el món rural va comptar amb el vot a favor de totes les forces polítiques.

No va ser així l’última de les propostes presentades pels republicans i per CiU sobre la creació d’una agència tributària catalana que cobri els impostos a Catalunya. Per resoldre aquesta moció es va haver de fer dues votacions. La primera va quedar amb empat. A favor van votar-hi Erc, CiU, Iniciativa i una regidora del PSC. En contra hi van votar el PP, 3 regidors del PSC mentre que l’alcalde es va abstenir. Aquest resultat va obligar a repetir la votació, quan l’alcalde va canviar el seu vot a negatiu, refusant així la moció.

D’altra banda, durant el torn obert de precs i preguntes el PP i el govern es van tornar a enfrontar pel cos de la Policia Local.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics