URGENT

L’oci nocturn es personarà com acusació popular en l’homicidi del jove escocès a Lloret

Compartiu aquesta història

 

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha presentat aquest dimecres al jutjat d’instrucció 1 de Blanes un escrit de personació per exercir d’acusació popular en el procés judicial per l’homicidi el passat dissabte d’un jove a Lloret.

El jove era un turista escocès de 26 anys i va morir, segons les primeres informacions, després de rebre un cop en una batussa al carrer Pintor Josep de Togores de la població, on hi ha bars de festa, malgrat que encara no se saben les circumstàncies exactes de l’agressió.

La Fecasarm ha condemnat els fets a través d’un comunicat i ha explicat la seva decisió de personar-se en el cas argumentant que no volen “romandre impassibles davant d’uns fets que consideren gravíssims” que, a més, perjudiquen la imatge del sector de l’oci nocturn

Per aquesta raó, ha avançat que demanaran “la pena més alta” que preveu el Codi Penal en aquest tipus de successos –fins a 15 anys de presó– per a l’autor o autors dels fets.

Concreten el desprestigi que poden generar casos com el de Lloret en el sector, la Fecasarm ha remarcat que “crea la falsa aparença que sortir de nit és perillós i insegur, quan això no és realment així” perquè, segons ha afirmat, es tracta d’un fet totalment aïllat i excepcional.

La patronal ha recordat que s’ha personat en altres processos judicials per fets semblants, com l’ocorregut l’agost de 2011 a l’avinguda Just Marlés de la mateixa població del Maresme

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics