URGENT

Els bombers voluntaris arriben a un acord per mantenir oberts els parcs a l’estiu

Compartiu aquesta història

La conselleria d’interior preveia tancar els parcs de bombers voluntaris, com el de Malgrat o Tordera, durant l’estiu i només activar-los en cas d’incendi o de perill i alerta forestal.

Aquesta decisió es va sumar a tot un seguit de greuges que els bombers voluntaris fa temps que reclamen per millorar la seva situació, com ara la demanda d’una assegurança sanitària o la millora de la formació dels voluntaris.

Per tot plegat els bombers van decidir plantar-se davant l’administració catalana. Aquesta seria la raó per la que cap bomber voluntari va participar en l’extinció de l’incendi de Rasquera ara fa 10 dies. Segons el cap de bombers del parc de voluntaris de Malgrat, Mariano Martínez, el principal greuge era la manca de comprensió.

Aquest passat cap de setmana, arran precisament de l’incendi de Rasquera, l’administració catalana i els bombers voluntaris han arribat a un principi d’acord amb 7 punts principals.

L’esborrany preveu que els parcs de voluntaris d’arreu de Catalunya estaran oberts contínuament, de juny a setembre, i que comptaran amb una assistència sanitària que cobriria tots els possibles contratemps dels bombers.

Martínez destaca que l’acord també preveu millorar la formació i que els tindran en compte a l’hora de fer la nova llei de bombers.

En tot el temps que ha durat el conflicte, però, el parc de Malgrat ha funcionat sense cap mena

A Catalunya hi ha uns 5000 bombers, dels quals la meitat són voluntaris. Al parc de Malgrat, que és el segon parc català amb més sortides l’any passat, hi ha 22 bombers voluntaris actualment en la línia operativa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics