radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Jutgen un mosso per atropellar mortalment a 2 dones a Lloret

Jutgen un mosso per atropellar mortalment a 2 dones a Lloret

COMPARTEIX-HO
, / 658 0

 

Els fets pels quals serà jutjat a principis de maig es remunten al novembre del 2003, quan el policia va atropellar 3 dones després de patinar amb el cotxe patrulla perquè hi havia una taca de gasoil a la calçada. Dues de les víctimes van morir poc després de l’accident. El fiscal considera que l’agent va cometre tres faltes, i per això li demana 1.350 euros de multa i que se li retiri el carnet de conduir durant dos anys i mig. Al procés també hi ha imputat el conductor d’una furgoneta -en aquest cas, per un delicte- perquè va ser ell qui va vessar el gasoil i va marxar del lloc sense avisar.

Segons el relat del fiscal , la furgoneta transportava un generador de gasoil que perdia combustible. El conductor va aturar-se per comprovar-ho deixant a la calçada una gran taca de gasoil sense avisar la policia ni els serveis de neteja.

Deu minuts més tard, per aquell lloc va passar-hi un cotxe dels Mossos d’Esquadra amb les sirenes enceses.

El mosso acusat, que conduïa el vehicle, va agafar un revolt i va perdre el control del cotxe patrulla, perquè va derrapar amb la taca de combustible.

El vehicle va pujar a la vorera atropellant les tres dones i va acabar bolcant després de xocar contra un semàfor i un fanal. Dues de les dones van morir poca estona després, i la tercera va estar un mes a l’hospital amb fractura de maluc.

El fiscal imputa al Mosso dues faltes d’homicidi i una de lesions, totes per imprudència lleu. L’acusació pública demana que es condemni l’agent a una multa de 1.350 euros i que se li retiri el carnet de conduir durant dos anys i mig.

Pel que fa al transportista, el ministeri públic el considera autor d’un delicte contra la seguretat viària. Per a aquest acusat, demana una multa de 5.400 euros i, en cas que no la pagui, l’ingrés a presó durant deu mesos.

Diari Girona