URGENT

PLF aprova el seu Pla d’Ajust Pressupostari

Compartiu aquesta història

 

Aquest és un dels requisits per poder optar al crèdit que l’Estat ofereix als municipis per tal de poder pagar les factures pendents als seus proveïdors.

L’Ajuntament va fixar el deute del consistori en més de 2 milions 220 mil €, entre els quals hi ha diners retinguts per la justicia corresponents a empreses en concurs de creditors.

Finalment l’ajuntament demanarà a l’estat 1.3 milions € que haurà de tornar a 10 anys amb un interés del 5%. Per aconseguir aquest suport econòmic, cal que l’Ajuntament faci un pla d’ajust pressupostari que garanteixi la capacitat de tornar aquest crèdit. El regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas, explica que l’Estat demana que els serveis municipals siguin autosuficients retallant el seu dèficit.

Ribas ha qualificat com a positiva l’ajuda de l’Estat per a despesa ordinària, ja que dóna un respir a la tresoraria del consistori, però ha recordat que si la Generalitat i la Diputació paguessin els seus deutes amb l’Ajuntament, la situació estaria regularitzada.

El pla es va aprovar ahir a primera hora del matí, amb el vot a favor del PSC, Iniciativa i CiU.

El PP es va abstenir per que considera que la mala gestió del govern ha portat a una situació complicada de tresoraria. Diu Óscar Bermán que s’han abstingut per facilitar el pagament dels deutes als proveïdors.

 

Esquerra també es va abstenir. Els republicans demanen un compromís polític per garantir una davallada del deute general de la corporació de cara al 2015. La manca d’un calendari de treball en aquest sentit ha motivat l’abstenció dels republicans, com explica el seu portaveu, Francesc Alemany.

 

CiU va votar a favor per que considera que cal regularitzar la situació amb els proveïdors, i va recordar que la resta d’administracions mantenen un deute important amb l’Ajuntament.

 

Per últim, Iniciativa, va votar a favor del Pla per que considera que cal racionalitzar els serveis, fugint del model d’altres pobles que eliminen serveis al ciutadà.

El govern va assegurar que no vol eliminar cap servei dels que ofereix, però sí que caldrà racionalitzar-los. Això podria implicar un augment de les taxes per la utilització d’alguns serveis com la Llar d’infants, el casal d’estiu o la piscina municipal.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics