radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Divergència d’opinions polítiques sobre el deute que acumula l’Ajuntament de PLF amb els seus proveïdors

Divergència d’opinions polítiques sobre el deute que acumula l’Ajuntament de PLF amb els seus proveïdors

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 642 0

 

La setmana passada el govern municipal va donar a conèixer la xifra acumulada en factures que es deuen als proveïdors de l’Ajuntament. En total el deute és superior als 2 milions 220 mil€, comptant també aquelles factures que estan pendents de rebre les ajudes promeses per altres administracions com la Generalitat o les que no es poden pagar per decisió judicial.

La xifra és molt alta pel PP de PLF, que assegura que és preocupant. El seu portaveu, Óscar Bermán considera que aquesta xifra exemplifica que l’actual govern és mal gestor dels diners públics.

Esquerra, per la seva banda, creu que la xifra no és escandalosa, tot i que creu que el fet de fer créixer el deute amb els proveïdors és una practica que no s’hauria de repetir. Ho diu el seu portaveu, Francesc Alemany.

Convergència creu que l’Ajuntament hauria d’haver fet millor les coses, tot i que creu que les circumstàncies han obligat a contraure aquest deute. Segons Gallart els diners que es deuen suposen una quantia considerable, propera als 240€ per palafollenc.

L’equip de govern assegura que gran part del deute correspon a diners compromesos per altres administracions, i que encara no s’han cobrat. Josep Rueda, portaveu del PSC explica que quan pagui la Generalitat el deute serà molt inferior, i assegura que dins el panorama general, el de PLF no és un dels municipis més endeutats.

La mateixa consideració fa Iniciativa, que assegura que el deute de la Generalitat l’ha acabat assumint, en gran part els proveïdors del consistori. Diu el seu regidor portaveu, Juan Andrés Osorio, que el govern treballa per ajudar a reduir els deutes, buscant mecanismes per cobrar abans.

Aquests 2 milions 220 mil € declarats per l’Ajuntament són pels que el consistori sol•licitarà ajuda per poder pagar en una especia de crèdit a 10 anys i a un 5% d’interés.

Ara els Ajuntaments tenen temps fins a finals de mes per presentar una temporalització de pagament d’aquest deute acumulat, però falta saber si cal incloure-hi les factures que ja tenen finançament i que passarà si s’acaben cobrant després que el govern hagi aprovat les ajudes.

Paral•lelament, la Diputació de BCN avançarà part dels deutes que la Generalitat té amb els Ajuntaments de la província. Recordem que el govern català deu a PLF més d’un milió 600 mil €.