URGENT

El convergent Joan Gallart diu que la reforma laboral és una vergonya

Compartiu aquesta història

 

Tot i que CiU ha donat suport a la proposta del govern central, el regidor portaveu dels nacionalistes a PLF, Joan Gallart ha criticat la reforma laboral aprovada fa unes setmanes per l’executiu espanyol. Segons el regidor es tracta d’una vergonya i d’una involució en els drets dels treballadors i assegura que el partit a nivell local té capacitat per criticar la reforma que CiU ha votat a favor.

Es dóna el cas que dimarts passat els nacionalistes es van abstenir al ple davant la moció contrària a la reforma presentada pels sindicats de l’Ajuntament. Segons Gallart, tant aquesta moció i com l’altra referent al dia de les Dones, es van presentar sense temps d’estudiar-les, motiu pel qual la seva formació es va abstenir. Tot i això Gallart no subscriu les critiques del PP al comitè d’empresa per haver presentat la moció contra la reforma.

Gallart assegura que no han pogut participar en l’elaboració del pressupost municipal per aquest 2012 i que, d’entrada, no poden donar suport en un document que els socialistes qualifiquen de continuista pel que fa a la despesa. Segons el regidor cal prioritzar el manteniment de les insfrastructures actuals i no fer-ne de noves a l’espera que millori la situació. El nacionalista diu que la situació econòmica de l’Ajuntament ha empitjorat des que ells no estan al govern.

Per a Gallart les prioritats en inversions per aquest any són la nova caserna de la policia i la instauració dels plants d’autoprotecció. Per contra creu que la passera s’hauria de paralitzar fins que millori l’economia.

Parlant de la policia, Gallart no creu que estigui menystinguda a la localitat, com afirma Esquerra, i creu que cal potenciar protecció civil per tal que sigui un suport per la Policia. El nacionalista no vol valorar encara l’evolució de les carteres que fins el maig duia CiU quan formava part del govern amb el PSC.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics