URGENT

11 detinguts per robar a avis als caixers automàtics

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra han detingut onze colombians, d’entre 23 i 55 anys, com a presumptes autors d’una quarantena de robatoris a ancians a la sortida dels bancs, segons ha informat la policia catalana.

Els lladres actuaven a una amplia zona de Catalunya. Entre les poblacions on els Mossos els imputen alguna acció a Malgrat i Calella.

Un ampli operatiu de la policia, amb més de 70 efectius, va desarticular la banda amb intervencions a Barcelona i Sta. Coloma de Gramenet.

Entre els detinguts hi ha 3 menors d’edat que han quedat a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència .

La banda robava a ancians els reintegraments que aquests havien fet prèviament en un banc, en moltes ocasions era la seva pensió integra.

Escollien ancians d’entre 70 i 90 anys, amb poques possibilitats de defensa i després els robaven els diners distraient-los amb diverses estratagemes, tot i que en ocasions no dubtaven a utilitzar la violència.

Els investigadors han constatat que aquest tipus de robatoris s’havia convertit al ‘modus vivendi’ dels arrestats, i que els permetia enviar periòdicament quantitats econòmiques al seu país d’origen.

Dels onze detinguts, la majoria amb antecedents policials, el jutge va decretar l’ingrés a la presó de cinc d’ells, quedant la resta en llibertat amb càrrecs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics