URGENT

Un miler de cotxes reclamen un Estat propi per a Catalunya al Maresme

Compartiu aquesta història

Cap a les 10 del matí d’ahir arrencava, des de cada extrem de la comarca del Maresme, una marxa lenta de vehicles per demanar un Estat Propi per a Catalunya.

Així centenars de vehicles van arrencar de Tordera i de Montgat amb la intenció de trobar-se a Canet on es farien els parlaments.

l’Assemblea Nacional Catalana, organitzadora de la marxa, es mostra satisfeta per la convocatòria, a la que asseguren que hi van participar prop d’un miler de vehicles, entre tractors, motocicles, bicicletes i cotxes.

La marxa lenta va provocar retencions de fins a 8 quilometres sobre tot al baix Maresme.

Un cop a Canet es va fer els parlaments, amb la presència de fins a 10 alcaldes de la comarca. L’acte central va començar una hora més tard del previst, degut al degoteig constant de participants.

L’excoordinador del sindicat Unió de Pagesos, Pep Riera, va ser l’encarregat de llegir el manifest de la convocatòria, que assegurava que l’Assemblea Nacional Catalana no vol ocupar l’espai de cap partit polític ni crear-ne cap de nou.

Aquest moviment popular es formalitzarà oficialment el 10 de març. Ja ha constituït 120 assemblees territorials, una 20a al Maresme, com a Pineda o Malgrat.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics