URGENT

Les obres de la nova caserna de la Policia i els nous jutjats han de començar abans de finals d’any.

Compartiu aquesta història

Un dels pavellons de les antigues escoles Les Ferreries, a la pl. del Fòrum Palatiolo, ha d’acollir les noves dependències de la Policia Local de PLF. Fa temps que les instal·lacions actuals, al carrer major, s’han quedat petites per acollir el nou cos professional de la policia.

Davant d’això, el consistori ha previst condicionar una dels antics pavellons de l’escola per traslladar no només les dependències de la Policia, sinó també els jutjats de Pau de PLF.

En l’últim ple municipal, es va aprovar el canvi d’usos de les instal·lacions. Això va reobrir el debat sobre la idoneïtat de la ubicació i del projecte.

El PP va demanar que les obres que es facin no siguin de disseny i que siguin pràctiques pels usos que ha de tenir. Ho demanava Óscar Bermán.

Esquerra en canvi considera que hi ha altres ubicacions millors pel cos de seguretat. Diuen els republicans que el pavelló de les antigues escoles està ocupat per l’Esplai i l’escola de Música i que en tot cas caldria adaptar-lo per ampliar els serveis del MiD. Francesc Alemany és el portaveu dels republicans.

Davant d’això, la convergent Maria Massaguer, fins al maig regidora de governació, va assegurar que l’actual proposta d’ubicació és l’única que compta amb projecte i que davant de la urgència en el canvi d’ubicació, cal fer-la a la plaça del Fòrum Palatiolo.

Iniciativa va fugir de la discussió sobre el projecte, perquè assegura no haver-lo vist, i va votar a favor dels canvis d’usos, ja que si finalment no es fa la caserna s’hi podria instal·lar qualsevol altre servei municipal.

El govern municipal va explicar que les obres hauran de començar abans de final d’any per tal de no perdre els diners de les subvencions amb les que es preveuen pagar les obres d’adequació de l’espai. L’alcalde, Valentí Agustí, explicava que es preveu finançar les obres amb subvencions pel 100% del cost.

El govern va explicar que s’acondicionaran dues sortides pels cotxes policials, una al carrer Francesc Macià, i l’altre al carrer Major.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics