URGENT

L’Ajuntament demanarà 700 mil € en dos crèdits per pagar factures i per a despesa corrent

Compartiu aquesta història

El primer és una línia de crèdit oberta pel govern espanyol a través de l’ICO, per tal de pagar factures endarrerides dels Ajuntaments. En aquest sentit l’Ajuntament ha sol·licitat uns 300 mil € per poder eixugar els deutes pendents amb els proveïdors del consistori.

El consistori va aprovar també la sol·licitud d’un préstec en format crèdit legislatura, per uns 400 mil €. Aquests diners implicaran una injecció de diners per tirar endavant el pressupost ordinari i despeses corrents.

El regidor d’hisenda, el socialista Josep Ribas, explica que el crèdit ICO, a retornar en 3 anys, és una bona oportunitat i que cal aprofitar-lo. Sobre el crèdit legislatura explica que s’haurà de tornar abans d’esgotar el mandat.

El PP va votar a favor de les dues operacions. Els populars, que sempre que han criticat l’endeutament del consistori, argumenten el vot a favor per tal de superar aquesta situació complicada. Demanen però una bona gestió per evitar ser com pobles com Sta. Susanna o Tordera. Escoltem a Óscar Bermán.

Esquerra es va abstenir en el crèdit ICO i va votar en contra del crèdit legislatura ja que asseguren que el consistori hauria d’haver estat més previsor i haver reaccionat abans davant la conjuntura econòmica. Els republicans han demanat un compromís per anar eliminant  els crèdits anteriors. Ho explicava el seu portaveu Francesc Alemany

CiU va votar a favor del crèdit ICO i es va abstenir en el crèdit legislatura. Els nacionalistes expliquen que arriba a l’hora detreballar plegats i de no ser destructius. Gallart explica que és de justicia poder pagar als proveidors.

Iniciativa va donar suport als dos crèdits ja que els diners afavoriran a les empreses i per tan també als treballadors. Diu Juan Andrés Osorio que ara no és moment de fer forats al vaixell que s’enfonsa, però que fiscalitzarà els diners demanats.

Finalment l’ICO es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, menys l’abstenció d’Esquerra, mentre que el crèdit legislatura es va aprovar amb els vots a favor de totes les formacions excepte, Esquerra que va votar en contra i de CiU que es va abstenir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics