URGENT

PLF aprova els comptes del 2010 amb equilibri pressupostari i un deute del 34%

Compartiu aquesta història

Amb els vots a favor del PSC i l’abstenció de CiU, es va aprovar divendres els comptes generals de l’Ajuntament de PLF corresponents a l’any 2010. Segons aquests comptes, l’any passat es va tancar amb un equilibri pressupostari amb un positiu de més de 500 mil €. Pel que fa a l’endeutament, el consistori es situa ara al 34% del seu pressupost ordinari, quan la normativa permet un màxim del 75%.

Segons el regidor d’hisenda del PSC, Josep Ribas, explicava que el problema de l’Ajuntament és la tresoreria. Diu el regidor que el consistori triga a cobrar i que per tan triga a pagar.

El Ple de divendres passat. FOTO:RP

El PP va votar en contra dels comptes ja que discrepen de la política d’inversions de l’equip de govern socialista. El portaveu dels populars a PLF, Óscar Bermán, explica que cal frenar la despesa pública i denuncia que des del mes de maig s’ha triplicat el nombre de factures a l’Ajuntament.

Esquerra va votar en contra dels comptes municipals tot i reconèixer que l’endeutament del consistori no és dolent comparat amb altres poblacions properes. El seu portaveu, Francesc Alemany explicava però que caldria diferenciar entre l’endeutament generat pel que deuen les altres administracions i quin és el deute generat per la gestió de govern, i per tan fruit de les polítiques del govern.

Esquerra va retreure als socialistes que durant la campanya el PSC digues que la situació econòmica de l’Ajuntament era bona.

CiU, que l’any passat estava al govern municipal i va compartir pressupost amb el PSC, va abstenir-se a la votació, tot i que el seu portaveu va expressar que d’entrada volien votar-hi en contra. Joan Gallart, va explicar que els socialistes no compten amb la resta de grups i que la situació econòmica deriva del fet de no haver posat pals a les rodes quan tocava.

Els socialistes van recordar a Gallart que CiU és partícip dels comptes que es tractaven, ja que havien gestionat el 30% dels recursos, a raó de les 3 regidories que duien els nacionalistes. Finalment CiU es va abstenir, facilitant l’aprovació dels comptes.

Iniciativa, tot i reconèixer que la situació no és fàcil, va votar en contra dels números municipal ja que, segons el seu portaveu, responen a la política desenvolupada pel PSC. Juan Andrés Osorio va demanar més participació dels grups de l’oposició per poder tirar endavant i oferir serveis a les persones.

el que fa als comptes, l’alcalde de PLF va anunciar que s’està treballant en rebaixar la despesa pública revisant totes les partides. Agustí va anunciar que s’havia reunit amb els prestadors de serveis de l’Ajuntament per tal de reduir el cost d’alguns serveis. L’alcalde va estendre la ma a la resta de grups municipals per treballar i consensuar les mesures d’estalvi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics