URGENT

El PSC i ERC presenten per separat una moció en defensa del català a l’escola.

Compartiu aquesta història

El ple de divendres inclourà diferents mocions presentades pels grups municipals de PLF. Entre aquestes hi ha dues amb el mateix títol. Es tracta d’una moció en defensa del model lingüístic a l’escola catalana.

Els dos textos volen mostrar el rebuig i el desacord amb les sentències del Suprem, que dubten del sistema d’immersió lingüística, i la interlocutòria del TSJC, emesa fa unes setmanes per tal de fer complir les sentències del Suprem.

Tot i que el motiu és el mateix, les dues formacions no han pogut arribar a un acord per consensuar un text únic i per això han tirat endavant cadascú el seu text propi que seran tractats independentment, si abans no s’acosten postures.

La diferència radica en la idoneïtat o no de demanar el no acatament de la sentència i la interlocutòria del TSCJ. El PSC considera que els partits polítics no poden promoure el desacatament a la justícia. Ho explica el regidor portaveu dels socialistes a PLF, Josep Rueda.

Per la seva banda, Esquerra exposa que la moció és la consensuada per les diferents entitats que formen Som Escola i que és la mateixa que es va llegir durant la concentració organitzada a la plaça Major a principis de curs.

El portaveu republicà, Francesc Alemany, considera que la sentència va en contra del sentit comú i que està basada en el desconeixement del sistema d’immersió i que no s’ha d’acatar la sentència.

Les dues mocions formen part de l’ordre del dia del ple de divendres, que compte amb 11 punts en total, l’últim el de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics