URGENT

Les eleccions canvien el panorama polític d’alguns ajuntaments.

Compartiu aquesta història

 

Conxita Campoy guanya les eleccions a Malgrat però perd 2 regidors. A la socialista, tot i tornar a ser la candidata més votada, se li complica l’alcaldia de Malgrat després de perdre 2 regidors a les eleccions d’ahir, quedant-se amb 6. A l’altra banda de la balança hi ha CiU que ha guanyat al municipi 2 regidors i es situa com a segona força a la localitat amb 5 regidors. Esquerra ha retrocedit i ha perdut 1 regidor, fins als 3. El PP deixa de ser l’última força i aconsegueix 2 representants, mentre que iniciativa ha mantingut 1 regidor al consistori malgratenc.

El pacte de govern actual a Malgrat, entre el PSC i el PP, no suma el suficient com per mantenir l’alcaldia del municipi, mentre que la suma entre CiU, Esquerra i Iniciativa podria donar l’alcaldia a la nacionalista Neus Serra.

Sembla més que previsible un canvi de govern a Blanes, on de fet l’alternança és tot un clàssic. Remei Bori ens ho explica.

També hi haurà canvi de color a l’Ajuntament de Calella. L’emili Pacheco ens explica com ha acabat la jornada en aquest municipi.

El PSC ha retrocedit a molts municipis, a Blanes, ja hem vist que no, i a Pineda tampoc on Xavier Amor ha revalidat la majoria absoluta.

Majoria absoluta també té Joan Carles Garcia a Tordera i governarà còmodament aquests propers 4 anys, Lluis Sabater.

A Sta Susanna Joan Campolier no ha tingut rival i a la seva tornada a la política ha aconseguit 8 dels 11 regidors de l’Ajuntament. CiU també ha guanyat les eleccions a Lloret de Mar, conservant el govern que ja tenien en els últims anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics