URGENT

L’ACA retira de la platja de Blanes material en desús de la dessaladora.

Compartiu aquesta història

 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat els treballs per millorar la imatge de la platja de la zona dels càmpings de Blanes, retirant el material en desús que servia per a les anteriors connexions que hi havia amb la dessaladora. Els treballs, que abasten uns 300 metres de platja, consisteixen en l’eliminació de canonades, material divers i cables, que ja no s’utilitzen per al funcionament de la planta dessalinitzadora. Segons l’Ajuntament, l’actuació hauria finalitzar la primera quinzena de maig.

Aquesta acció, però, és insuficient pel grup del PSC, que reclama que es retirin els deu pous de formigó i l’edifici de l’antic tranformador. Els diferents temporals s’han endut molta sorra fins el punt de deixar al descobert aquests pous de captació.

Els socialistes han presentat una moció al ple perquè s’insti l’ACA a retirar totes les construccions i instal·lacions obsoletes.

Els treballs de l’Agència Català de l’Aigua s’estan realitzant, després que l’Ajuntament ho demanés en una reunió mantinguda a finals de març al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder.

El tinent d’alcalde de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament, Celestino Lillo, s’ha mostrat satisfet per la rapidesa amb què ha actuat el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, ha apuntat que una vegada s’hagi acabat de retirar el material en desús es farà una nova distribució de la sorra d’aquesta zona per poder recuperar uns 300 metres de platja de la zona dels càmpings.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics