URGENT

Blanes retirarà els ous de gavians per evitar l’expansió d’aquesta au

Compartiu aquesta història

 

Els ajuntaments estan preocupats per l’increment de la població de gavians als seus municipis. Blanes ha encarregat a una empresa de sanitat ambiental una campanya per reduir la sobrepoblació d’aquestes aus i controlar-ne l’expansió sense haver de sacrificar-les. La campanya, que s’iniciarà aquest dissabte, consistirà a apropar-se a 50 nius i substituir els ous que hi hagi per uns altres de plàstic de característiques similars, de tal manera que l’au no se n’adoni i acabi covant ous falsos. Els ous naturals seran destruïts per evitar així que neixin més pollets i s’expandeixi la població de gavians.

Amb aquesta mesura, segons els responsables de l’empresa que durà a terme tan insòlita iniciativa, s’evitarà haver de sacrificar directament els animals, i així la població de gavians anirà minvant cada vegada més. La sobrepoblació d’aquestes aus representa un greu problema, bàsicament pels desperfectes que causen els seus excrements en edificis, propietats i elements arquitectònics.

L’Ajuntament de Malgrat, a través del seu web, ha donat recomanacions per evitar que les gavines nidifiquin a la població. Segons aquests consells, els propietaris d’immobles que vulguin evitar l’assentament d’un niu cal que netegin els racons del teulat on poden nidificar i a més, cal col·locar-hi algun impediment.

En d’altres municipis, com Banyoles, utilitzen falcons per foragitar els gavians.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics