URGENT

Les denúncies de trànsit cauen a PLF un 60 % l’any passat.

Compartiu aquesta història

En tot el 2010 la policia Local de PLF va interposar 986 denuncies de trànsit a la nostra població de les quals la majoria en compliment de les ordenances municipals.

Aquesta xifra representa una rebaixa substancial del nombre de denúncies respecte l’any anterior, quan els agents van interposar 2.250 denuncies.

Del miler de denuncies de l’any passat , la majoria corresponen a infraccions relacionades amb l’aparcaments incorrecte. Ho ha explicat el cap de la policia local de PLF, Marc Peña.

La majoria de multes corresponen a denuncies fetes per estacionar a la zona blava de PLF sense el corresponent rellotge regulador. L’any passat es van posar 250 multes a vehicles mal estacionats en zona blava. La xifra és inferior a la del 2009, quan es van interposar 376 denúncies en aquest sentit.

També hi ha 150 multes corresponen a infraccions de trànsit denunciades al Servei Català del Trànsit. Es tracta de denúncies per manca d’assegurança obligatòria, per manca de documents, alcoholèmies positives i per no passar la ITV corresponent. Un any abans aquest tipus d’infraccions havien suposat més de 260 denúncies.

En general la disminució de multes a PLF l’any passat es deu a un increment d’hores policials a la seguretat ciutadana. Això implica reduir la disposició de control de les infraccions del trànsit. Ho explica el mateix Peña, que recorda que a més s’han realitzat activitats educatives d’educació vial i xerrades sobre seguretat.

A banda de les sancions iniciades des de la Policia Local, el cos ha augmentat el nombre d’avisos previs a la denúncia. En total s’han posat uns 1100 avisos en tot l’any passat.

Aquestes són dades que es desprenen de les memòries de l’exercici de l’any passat de la Policia Local de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics