URGENT

L’Ajuntament de PLF crearà la junta de portaveus i preveu reformar el ROM abans de posar-lo en funcionament.

Compartiu aquesta història

 

Iniciativa va presentar una moció a l’últim plenari per tal de demanar la plena posada en funcionament del ROM aprovat pel consistori ja a la passada legislatura. El ROM és el reglament que regula el funcionament del ple municipal entre d’altres aspectes.

El portaveu de la formació, Juan Andrés Osorio, va denunciar que tot i que fa 4 anys que està aprovat el reglament orgànic municipal, el ROM, hi ha diferents aspectes que no es respectaven.

Un dels punts més reivindicats va ser la creació d’una junta de portaveus que pogués decidir alguns temes previs als plenaris o que es pogués convocar en circumstàncies extraordinàries.

Els grups municipals van aprovar per assentiment l’aplicació del ROM, però amb algunes modificacions que redactarà la junta de portaveus com a una de les primeres missions a fer.

Es pretén que el ROM municipal s’adeqüi a la realitat palafollenca. El text aprovat el 2006 parla de la limitació horària de les intervencions dels polítics o indica que les consultes a fer al govern durant els precs i preguntes han d’estar prèviament escrites i entrades per registre.

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, aquestes mesures farien perdre espontaneïtat al plenari. Per això plantejava incorporar alguna modificació al ROM aprovat per mantenir aquestes peculiaritats actuals del nostre consistori.

L’alcalde va assegurar els ROM serveixen bàsicament per evitar que els consistoris amaguin la seva gestió, i va recordar que PLF té obligació de fer 6 plens cada any com a mínim i la mitjana al consistori és d’unes 10 o 11 sessions.

La nova junta de portaveus està composada per Josep Rueda pel partit socialista, Xavier Dalmau per CiU, Óscar Bermán pel PP, Jordi Pedemonte per Esquerra i Juan Andrés Osorio per Iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics