URGENT

Malgrat cobrarà més ajudes per les nevades que PLF o Tordera.

Compartiu aquesta història

 

Tot i no ser una de les poblacions més afectades per les nevades, Malgrat rebrà més ajudes del govern que poblacions com PLF o Tordera, on els efectes de la nevada es van prolongar durant dies i on la despesa dels consistoris va ser superior.

La resposta de la Generalitat als efectes negatius en les finances municipals que va tenir la nevada del passat 8 de març ha estat una subvenció de 156.000 €. Aquests diners es repartiran inicialment entre els set municipis més afectats del nord de la comarca.

Pineda i Calella són les poblacions que més diners rebran, seguida de Malgrat, que rebrà 25.600€.

Tordera, on la nevada va deixar incomunicades i sense subministrament elèctric durant alguns dies diferents urbanitzacions, tindran una ajuda de 22.500 € i l’ajuda prevista a PLF no arriba als 17 mil€.

D’aquesta manera, Malgrat de Mar cobrarà un 50% més d’ajudes que PLF, tot i que l’endemà de la nevada la situació en aquest municipi veí s’havia normalitzat i sols quedava una petita part incomunicada, a la zona de la balconada.

Al nostre municipi, en canvi, l’Ajuntament va haver de contractar màquines retroexcavadores per treure la neu de Ciutat Jardí, va haver de comprar lots de menjar pels veïns incomunicats, va pagar nits d’hotel a alguns veïns, i va arribar a repartir 4 tones de sal.

Encara es desconeix quin és l’import que l’Ajuntament de PLF ha destinat a les actuacions derivades de la nevada, però el regidor de Medi ambient de l’Ajuntament de PLF, Josep Rueda, explica que aquestes ajudes de la Generalitat podrien ser suficients, i explica que la intenció és reinvertir aquests diners en la neteja de boscos.

Sobre els desequilibris de les ajudes entre els municipis del Maresme afectats per les nevades, Rueda recorda que no sempre les subvencions o les ajudes s’ajusten a la realitat, i ha recordat que l’Ajuntament també demanarà ajudes a l’Estat.

En total, al Maresme, hi ha 7 municipis que tenen ajudes aprovades i n’hi ha d’altres que han demanat rebre alguna aportació econòmica.

Enllaç: Decret de la Generalitat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics