radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » El Maresme és la 10a comarca més competitiva de Catalunya.

El Maresme és la 10a comarca més competitiva de Catalunya.

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 550 0

 

Segons l’Índex de Competitivitat Territorial que elabora l’Associació d’Empresaris del Garraf i de l’Alt i el Baix Penedès, la nostra comarca és la 10a més competitiva de Catalunya. Aquest informe, que s’elabora anualment des de fa sis anys, analitza els principals factors de competitivitat de les diferents comarques catalanes. El Maresme ocupa la desena posició d’un rànquing encapçalat en primer lloc pel Barcelonès, que té un índex del 66,5, seguit del Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Aquest índex s’obté de l’anàlisi de diferents factors que van des de la taxa d’ocupació al consum d’aigua per habitant, als residus industrials generals, la taxa d’escolarització, la disponibilitat de sòl, el nombre d’empreses o la situació de les infraestructures.

L’índex obtingut pel Maresme és del 37,2, dos punts per sobre de la registrada en l’informe de l’any 2008, i recupera la desena posició que ja va ocupar l’any 2005, abans de l’inici de la crisi econòmica. Aquest fet ha estat valorat molt positivament per la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, que veu en aquests resultats motius per a l’optimisme.

Segons la presidenta de la Federació , Roser Moré, la comarca destaca per la seva aposta per l’àmbit de la innovació, així com per la seva aposta pel turisme de qualitat.

Un altre dels aspectes que, segons Moré, pot jugar a favor del Maresme és la cohesió a nivell comarcal com en el cas del Pacte per l’ocupació o el recent acord per la mobilitat.

Capgros

Enllaç: Web Associació d’Empresaris del Garraf